Zoeken
  • thema hand

Verbinding

Bijgewerkt: jan 7


Twee gemiste oproepen van een onbekend 06-nummer. Geen voicemail.

Ze drukt op het groen.

‘Met Manos.’

Adem stokt. Hart dondert naar beneden.

Manos. En het is zijn stem. Hoe -

‘Hallo?’

‘Met Vera,’ zegt ze schor.

‘Eh... Sorry. Ken ik u?’

Ze slikt iets weg. ‘Ik was gebeld door dit nummer, dus ik dacht -’

‘O! Sorry, ja, er ging iets verkeerd.’

Manos. Zijn stem. Maar het kan niet.

‘Sorry, nogmaals.’ Hij lacht. ‘Dag.’

‘Dag.’

Opgehangen.

De hand van God beweegt ons naar elkaar toe, en soms van elkaar weg, had iemand op de uitvaart gezegd.

Zijn foto op haar iPhone-scherm. Zijn droeve lach.

Opgehangen.

Haar duim dwaalt naar de recente gesprekken, naar helemaal bovenaan.

Beweegt ons naar elkaar toe.

Ze drukt.


26 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Bad, reactor

Hoe ga ik het haar zeggen? Hoe ga ik zeggen dat ze de kraan weer dicht mag draaien, haar kleren aan, haar ogen neer mag slaan, dat ze de vraag achter haar lippenstift moet houden, dat het rood een ala

Slotsom

De achterdeur gaat met gemak open. Geen dubbel slot, geen knip erop. Hmm. Hij had Victor slimmer ingeschat. Of in elk geval voorzichtiger. Hij laadt het wapen in zijn gehandschoende hand en loopt geru

Totem

Ze volgen mij op hun monsterbenen. Ik ren over de landweg, hun bloeddorst hijgend in mijn nek. Het bos. Ik sla rechtsaf, kijk om, ze verdwijnen tussen de bomen. Stil sta ik. Ik wacht. Links van mij be

© 2020 Janine Geerling                    Insta: janinehere

                  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Eyeempicto
  • LinkedIn Social Icon
  • janinehere_nametag