Zoeken
  • thema misdaad

Slotsom


De achterdeur gaat met gemak open. Geen dubbel slot, geen knip erop. Hmm. Hij had Victor slimmer ingeschat. Of in elk geval voorzichtiger.

Hij laadt het wapen in zijn gehandschoende hand en loopt geruisloos naar de gang. Vlug, naar boven. Zijn gympen raken de treden nauwelijks. “Snelle Vijzel” noemen ze ‘m. Dat is in elk geval beter dan Vieze Victor. Die gast vreet de hele dag rauwe ui.

Voor de slaapkamerdeur staat hij stil. Duwt de klink omlaag, de woorden klaar op zijn lippen. Groeten uit de bajes, maat.

De kamer is zwart, zwaar van slaap. En nog voor hij het lege bed ziet weet hij het.

Hoe uien ruiken naar zweet.

De loop tegen zijn achterhoofd fluistert. ‘Dag, Faizel.’


5 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbinding

Twee gemiste oproepen van een onbekend 06-nummer. Geen voicemail. Ze drukt op het groen. ‘Met Manos.’ Adem stokt. Hart dondert naar beneden. Manos. En het is zijn stem. Hoe - ‘Hallo?’ ‘Met Vera,’ zegt

Bad, reactor

Hoe ga ik het haar zeggen? Hoe ga ik zeggen dat ze de kraan weer dicht mag draaien, haar kleren aan, haar ogen neer mag slaan, dat ze de vraag achter haar lippenstift moet houden, dat het rood een ala

Totem

Ze volgen mij op hun monsterbenen. Ik ren over de landweg, hun bloeddorst hijgend in mijn nek. Het bos. Ik sla rechtsaf, kijk om, ze verdwijnen tussen de bomen. Stil sta ik. Ik wacht. Links van mij be

© 2020 Janine Geerling                    Insta: janinehere

                  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Eyeempicto
  • LinkedIn Social Icon
  • janinehere_nametag