Zoeken
  • thema 'Invasie'

Invasie


Het doek is nat, ik blaas tegen de traag drogende verf, zo dicht op het canvas dat mijn neus haar wang aanraakt, vloek dan want een veeg, een veeg over haar gezicht, draai me naar waar de kwasten liggen, stoot met een zwiep de plastic fles om en dan gutst het, klokt het gulzig over de tafel, het palet, nee vlug, vlug pak ik de stoffen doek maar alles is al terpentine, alles nat, verdund, alles nooit meer klaar, God, terpentine aan mijn vingers, het droge vocht vervlucht, prikt in mijn ogen, dringt zich in mijn neusgaten, bijt, steekt mijn keel in, slik ik, proef ik de scherpte alsof het niet mijn neus was, maar mijn tong tegen haar aan.

#schilderen #kunst #leven #verlangen #chaos #ongeluk #verf #canvas

1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbinding

Twee gemiste oproepen van een onbekend 06-nummer. Geen voicemail. Ze drukt op het groen. ‘Met Manos.’ Adem stokt. Hart dondert naar beneden. Manos. En het is zijn stem. Hoe - ‘Hallo?’ ‘Met Vera,’ zegt

Bad, reactor

Hoe ga ik het haar zeggen? Hoe ga ik zeggen dat ze de kraan weer dicht mag draaien, haar kleren aan, haar ogen neer mag slaan, dat ze de vraag achter haar lippenstift moet houden, dat het rood een ala

Slotsom

De achterdeur gaat met gemak open. Geen dubbel slot, geen knip erop. Hmm. Hij had Victor slimmer ingeschat. Of in elk geval voorzichtiger. Hij laadt het wapen in zijn gehandschoende hand en loopt geru

© 2020 Janine Geerling                    Insta: janinehere

                  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Eyeempicto
  • LinkedIn Social Icon
  • janinehere_nametag