Zoeken
  • thema Helft

Cirkel


De handen van haar dochter trillen.

‘Laat mij maar even.’ Voorzichtig neemt ze de ketting over en brengt de uiteinden bij elkaar in haar dochters nek. De sluiting bevindt zich precies boven de rode wijnvlek – de schaduw in de vorm van een omgekeerde traan. Ze wil haar lippen op de tere huid leggen, zachtjes kussen zoals ze vroeger deed.

‘Mam, voelde jij dat ook bij papa? Dat hij je andere helft is?’

Ze knikt, vangt haar blik op in de spiegel. ‘Alsof je hart eindelijk heel is.’ En eens, vervolgt ze in stilte, zul je je hart in je armen houden, en weet je dat haar mooiste dag jouw mooiste zal zijn.

‘Zo,’ zegt ze, ‘nu alleen je sluier nog.’

#huwelijk #familie #liefde #eenheid #bruiloft #cirkel

1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbinding

Twee gemiste oproepen van een onbekend 06-nummer. Geen voicemail. Ze drukt op het groen. ‘Met Manos.’ Adem stokt. Hart dondert naar beneden. Manos. En het is zijn stem. Hoe - ‘Hallo?’ ‘Met Vera,’ zegt

Bad, reactor

Hoe ga ik het haar zeggen? Hoe ga ik zeggen dat ze de kraan weer dicht mag draaien, haar kleren aan, haar ogen neer mag slaan, dat ze de vraag achter haar lippenstift moet houden, dat het rood een ala

Slotsom

De achterdeur gaat met gemak open. Geen dubbel slot, geen knip erop. Hmm. Hij had Victor slimmer ingeschat. Of in elk geval voorzichtiger. Hij laadt het wapen in zijn gehandschoende hand en loopt geru

© 2020 Janine Geerling                    Insta: janinehere

                  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Eyeempicto
  • LinkedIn Social Icon
  • janinehere_nametag