Zoeken
  • thema Axioma

Beton (of, Axioma)


Er stond geen zuchtje wind. Jammer, dacht ze. Ze hield ervan, hoe de wind haar haren omhoog kon zwiepen en hoe het haar gezicht streelde, de adem benam. Max hield daar ook altijd van. ‘Mia!’ riep hij dan, ‘kom leunen!’ En dan leunden ze in de wind. Als het stormde.

Ze staarde naar haar voeten. Witte gympen, recht naast elkaar, beton ertussen. Eigenlijk was alles van beton; de kantoorpanden, de lucht, de straat beneden, haar broek, de rand waarop ze stond. Alles beton. Behalve dus haar gympen. Twee parallelle witte lijnen in een grijs universum. Die zouden elkaar nooit raken. Haar wiskundeleraar was daar heel stellig in.

Ze schoof haar rechtervoet tegen haar linker aan.

En hield haar adem in.

#gebouw #beton #axioma #wiskunde #zelfmoord #verdriet #verlies

1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbinding

Twee gemiste oproepen van een onbekend 06-nummer. Geen voicemail. Ze drukt op het groen. ‘Met Manos.’ Adem stokt. Hart dondert naar beneden. Manos. En het is zijn stem. Hoe - ‘Hallo?’ ‘Met Vera,’ zegt

Bad, reactor

Hoe ga ik het haar zeggen? Hoe ga ik zeggen dat ze de kraan weer dicht mag draaien, haar kleren aan, haar ogen neer mag slaan, dat ze de vraag achter haar lippenstift moet houden, dat het rood een ala

Slotsom

De achterdeur gaat met gemak open. Geen dubbel slot, geen knip erop. Hmm. Hij had Victor slimmer ingeschat. Of in elk geval voorzichtiger. Hij laadt het wapen in zijn gehandschoende hand en loopt geru

© 2020 Janine Geerling                    Insta: janinehere

                  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Eyeempicto
  • LinkedIn Social Icon
  • janinehere_nametag