Zoeken
  • thema Dystopie

Defect


Zwijgend vult ze de borden. Ze wachten met rechte ruggen, haar man en kinderen. Twee jongens en een meisje, een peuter nog.

Ze zit, de moeder. De vader knikt. De kinderen pakken hun lepel. Even klinkt er niets anders dan het schrapen van bestek. Maar dan, ineens, begint het meisje te neuriën. Een melodie die over de tafel zweeft en in de stilte die volgt blijft hangen. De familie zit als versteend en de moeder slaakt een zucht. Ze buigt zich naar haar dochter en opent iets in haar nek. Eén druk op een knop en dan zakt het kind ineen. Het is stil, nu. Op de display staat ‘DEFECT’. De jongens nemen hun lepel weer op. De vader knikt.

#Dystopie #gezin #toekomst #vrijheid

2 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbinding

Twee gemiste oproepen van een onbekend 06-nummer. Geen voicemail. Ze drukt op het groen. ‘Met Manos.’ Adem stokt. Hart dondert naar beneden. Manos. En het is zijn stem. Hoe - ‘Hallo?’ ‘Met Vera,’ zegt

Bad, reactor

Hoe ga ik het haar zeggen? Hoe ga ik zeggen dat ze de kraan weer dicht mag draaien, haar kleren aan, haar ogen neer mag slaan, dat ze de vraag achter haar lippenstift moet houden, dat het rood een ala

Slotsom

De achterdeur gaat met gemak open. Geen dubbel slot, geen knip erop. Hmm. Hij had Victor slimmer ingeschat. Of in elk geval voorzichtiger. Hij laadt het wapen in zijn gehandschoende hand en loopt geru

© 2020 Janine Geerling                    Insta: janinehere

                  

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Eyeempicto
  • LinkedIn Social Icon
  • janinehere_nametag