In woord

Met haar korte verhalen viel Janine meerdere malen in de prijzen bij diverse schrijfwedstrijden. Zo eindigde Een Europese winter in januari 2016 op de eerste plek bij schrijfwedstrijd 'De Grens', en won ze daarmee een schrijfopleiding naar keuze bij De Schrijversacademie. (In 2017 rondde zij de opleiding Romans en korte verhalen schrijven af.)

In januari 2018 riep de jury van schrijfwedstrijd 'Het Kerstdiner' het korte verhaal Het meisje met de zwavelstokjes unaniem uit tot winnaar, en beloonde Janine hiermee voor de tweede keer met een schrijfopleiding naar keuze bij de Schrijversacademie. In plaats daarvan koos zij voor een begeleid schrijftraject met auteur en schrijfcoach Josha Zwaan.

 

Janine schrijft niet enkel voor volwassenen, maar ook voor kinderen: haar verhaal Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat is uitgegeven als meermalig bekroonde luisterboekapp, en wordt door kinderen over de hele wereld beluisterd (en bekeken).

Verder is Janine werkzaam als freelance tekstschrijver voor o.a. websites (content, blogs, artikelen), en werkt zij aan haar eerste roman.

Voor een volledig schrijf-cv, klik hier.

Juryrapport voor Een Europese winter.